Profile EliseLuttikFotografie Floor Knaapen 

ELISE LUTTIK

Elise Luttik (1983) is een alumna van de Faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Als ontwerper is Elise geïntrigeerd door het begrip van interactiviteit en een vrouwelijke touch in het interieur, omdat ze vindt dat een leefruimte dynamisch moet zijn. Ze speelt graag met het spanningsveld van doorkijk in haar designs, door het gebruik van open structuren en interessante materialen zoals stof, rubber en doorschijnende folie.

Elise zoekt naar manieren om illusies te materialiseren, gebruikmakend van transparantie, iriserende effecten en breuk van licht. Zoals de illusie van demping op Chester chair en de verhulde bedekking van klok Under my skin. De overdracht van licht door de doorschijnende Ballerina lamp tutu en het gebruik van open structuren in de Upside down collectie. Plus de prismatische effecten in de Prismania collectie.

Ze begon als zelfstandig ontwerper in 2014 en debuteerde op de Salone del Mobile in Milaan. In 2015 introduceerde ze haar Upside Down Collectie aan het publiek op de Salone Satellite en sindsdien werkt ze doorlopend aan haar bestaande en nieuwe collecties.

Al haar ontwerpen worden vervaardigd in Nederland.

OPLEIDING

2005 – 2007 | Master: Integrated Product Design, Technische Universiteit Delft

2001 – 2005 | Bachelor: Industrial Design Engineering, Technische Universiteit Delft

1995 – 2001 | Middelbare school: VWO, Fons Vitae Lyceum Amsterdam

Additioneel, gevolgde Master Classes aan de Technische Universiteit van Delft:

Maart 2014, Vision in Product Design | Juni 2013, Design for Emotion | Mei 2013, New Product Marketing